به منظور هم افزایی و یکپارچه سازی کمک به اقشار نیازمند در حوزه زندانها : تشکیل مرکز نیکوکاری زندانیان و خانواده آنان در استان البرز

به منظور هم افزایی و یکپارچه سازی کمک به اقشار نیازمند در حوزه زندانها : تشکیل مرکز نیکوکاری زندانیان و خانواده آنان در استان البرز

به منظور تشریک مساعی، شفاف و یکپارچه سازی و ایجاد بانک اطلاعاتی جامع از مددجویان نیازمند در حوزه زندانهای استان البرز، مرکز نیکوکاری زندانها تشکیل می گردد.

به گزارش روابط عمومی زندانهای استان البرز : این مرکز نیکوکاری با عضویت و همکاری اداره کل کمیته امداد امام استان البرز، مرکز خیریه اصناف البرز، ستاد دیه استان، انجمن های کمک به زندانیان و خانواده آنها در شهرهای کرج، فردیس و ساوجبلاغ، مرکز خدمات مراقبت بعد از خروج اداره کل زندانها و بنیاد تعاون زندانیان استان، تشکیل می گردد.

این گزارش حاکیست: جلسه تبیین موارد قانونی شیوه نامه تشکیل مرکز نیکوکاری به منظور بیان نقطه نظرات، بهبود فرایند، تعامل و همکاری برای گسترش اقدامات حمایتی برای اقشار آسیب دیده اجتماعی یا در معرض آسیب، روز چهارشنبه، دوم مردادماه در محل اداره کل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور برگزار شد.

محمد محمدی فرد، مدیرکل کمیته امداد استان البرز گفت: نسخه عملی این نوع مراکز نیکوکاری که در کمیته امداد امام(ره) در جهت ترویج فرهنگ احسان و نیکوکاری و هم بالفعل شدن ظرفیت های بالقوه اجتماعی، در جهت حمایت از نیازمندان و ،همگرایی و هم افزایی فعالان این حوزه ها طراحی شده است.

محمدی فرد با بیان اینکه کمیته امداد امام برای شناسایی نیازمندان محدودیت دارد، استانداردهای کمیته را برای امداد، برای خانواده هایی که فاقد سرپرست، ناشی از فوتی، متارکه، غیبت یا زندانی بودن، سالمند بالای ۶۰ سال و امثالهم هستند، برشمرد.

وی با بیان اینکه اگر در حال حاضر در جنگ اقتصادی بسر می بریم ، پس باید هسته های مقاومت در مقابل محرومیت را ایجاد کنیم، به اجرای موفق طرح «برکت» از سوی کمیته امداد در سطح آموزش و پرورش استان اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: کمیته امداد امام استان در حال حاضر ۸۰۰ خانوار نیازمند که سرپرست در زندان است را زیر پوشش دارد که این مساله لزوم تشکیل مرکز نیکوکاری با همکاری دستگاه های مسئول در حوزه زندانها را جهت هم افزایی خدمات به نیازمندان ، گوشزد می نماید.

سیدعبدالله مرتضوی، مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی استان البرز نیز ضمن تشکر از تشکیل این جلسه خیرخواهانه، هم افزایی را موجب خیر و برکتی عظیم برشمرد و تصریح کرد: هنر ما باید این باشد که با توانمندسازی مددجویان نیازمند تحت پوشش، خانواده زندانها و کمیته امداد را کوچک نماییم.

وی با بیان اینکه اشتراک گذاری اقدامات دستگاه های خدمات رسان در این مرکز نیکوکاری، می تواند این هم افزایی را تداوم و قدرت بیشتری برای حمله به آسیبها را فراهم کند، خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۴۷۵ نفر از مددجویان زندانی جرائم غیرعمد با کمک ستاد دیه استان البرز، آزاد شدند که برای این آزادی ها مبلغ ۳ میلیارد تومان هزینه شد .

مرتضوی با اشاره به اینکه ما تاوان ناکارامدی دستگاه های دیگر را میدهیم، اظهار داشت: قطعا در صورت آگاهی از توانمندی های کمیته امداد و نهادهای تابعه اداره کل زندانها، این اقدامات در حوزه کمک به خانواده زندانیان با توزیع سبد کالا ، سپس آموزش و اشتغال خانواده های آسیب دیده و مددجویان بعد از آزادی، می تواند تداوم داشته باشد.

رضوان اله مرندی

مدیر عامل انجمن حمایت زندانیان کرج

رضوان اله مرندی مدیر عامل انجمن حمایت زندانیان کرج در ادامه این جلسه از حمایت ۷۰۰خانواده زندانیان در شهر کرج خبر داد و تصریح نمود : تشکیل مرکز نیکوکاری در زندانهای استان البرز باعث یکسان سازی وتبادل اطلاعات بین مراکز حمایتی در کمک به این گروه از اقشار دردمند در جامعه می گردد .

وی افزود : در دیگر شهرستانهای استان البرز نیز انجمن های حمایت زندانیان همچون هشتگرد ، ساوجبلاغ ، فردیس و نظر آباد دایر است که آنها نیز مددجویان شهرستان خود را تحت پوشش دارند بهرحال هدف از تمامی این حمایت ها تمرکز در خدمات حمایتی بهتر ، قادر سازی مددجویان و نهایتا کاهش اثرات نا مطلوب آسیب های اجتماعی بر پیکره فرد و جامعه است .

مدیر عامل انجمن حمایت زندانیان کرج در ادامه از اختصاص مبلغ ۵۰۰میلیون تومان لوازم التحریر برای دانش آموزان خانواده زندانیان خبر داد .

 

محمدباقر مقدسی، مدیر ستاد دیه استان نیز به مراجعه خیرین یا موسسه های خیریه به ستاد دیه جهت کمک به آزادی زندانیان اشاره و تصریح کرد: ستاد دیه به همان میزان بلکه دو برابر یا بیشتر به مبلغ کمکهای خیرین اضافه می کند تا مددجویی از زندان آزاد شود و در این راستا چنانچه از سوی این مرکز نیکوکاری مبالغی برای آزادی صورت گیرد، طبعا ستاد دیه نیز به همان میزان کمک را اضافه می نماید.

وی افزود: بر اساس دستورالعمل ستاد دیه می تواند در بعضی پرونده فقط ۵۰ درصد کمک نماید و مابقی را خود مددجو یا خانواده باید آورده داشته باشند یا وام اخذ کنند که در این زمینه شاهد هستیم بعضی از این مددجوها، فاقد آورده کافی هستند و یا توان دریافت وام را ندارند، که از این جهت این مرکز نیکوکاری می تواند کمک حال این دسته از مددجویان باشد تا زودتر آزاد گردند و به آغوش خانواده هایشان برگردند. اگر این اتفاق بیفتد، ما شاهد آزادی ۲ تا ۳ برابری مددجویان جرائم غیرعمد در سطح استان خواهیم بود. بنابراین ستاد دیه آمادگی دارد با مشخص شدن شیوه نامه اصولی، شفاف و حساب شده به این مرکز نیکوکاری ورود و همکاری نماید.

گفتنی است: در پایان این جلسه مقرر گردید به منظور توسعه اقدامات حمایتی مالی اعضای مرکز نیکوکاری، نسبت به ایجاد منابع مشترک مالی اقدام، همچنین نسبت به افتتاح حساب و معرفی هیات عامل و مسئول اجرایی اقدام مقتضی صورت گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.